Sin categoría

Descobreix la teva personalitat davant l’estrès

Realitza aquest senzill test per descobrir com afecta l’ansietat al teu temperament. Et trobaràs amb dues preguntes, cadascuna formada per dos grups d’afirmacions (A/B i C/D). Dóna un punt a cada afirmació amb la qual t’identifiquis: sumant les de cada grup sabràs a quina pertanys. Finalment combina els dos grups (un per cada pregunta) amb major nombre d’afirmacions: el resultat t’indicarà quin tipus de “estressat/da” ets!

 

Pregunta 1. Quan sento estrès o ansietat, se’m manifesten els següents símptomes:

 

GRUP A:

□ Em quedo sense energia

□ M’aclaparen els pensaments negatius

□ Tot el que penso gira entorn als meus problemes, pel que no aconsegueixo concentrar-me

□ Tendeixo a interioritzar els meus sentiments

□ M’infravaloro

 

 

GRUP B:

□ Tinc massa agitació

□ Em distrec amb molta freqüència i parlo sense parar, i com a conseqüència no acostumo a escoltar

□ Els meus pensaments són molt dispersos

□ Culpo a altres persones dels meus problemes

□ Em costa agafar el son

 

 

Pregunta 2. Quan estic estressat/da, aquestes activitats em fan sentir millor:

 

GRUP C:

□ M’agrada l’exercici físic dur i la competició

□ M’agrada tenir una tasca específica per acabar

□ Els desafiaments constants m’estimulen

□ Prefereixo entrar en acció quan he d’enfrontar-me a un problema en lloc de pensar massa

□ Prenc estimulants (com la cafeïna)

□ Quan tinc excessiva tensió, el sexe em relaxa

 

 

GRUP D:

□ Practico exercici suau com ara el golf o dono un passeig

□ Cerco alguna activitat social, ja que m’agrada envoltar-me d’altres persones

□ Em tranquil·litza sentir que tot al meu voltant es troba sota control

□ M’horroritza haver d’enfrontar-me a un problema

□ Una mica d’alcohol no em va malament per intentar evadir-me i oblidar-me dels conflictes

□ Si estic tens/a m’agrada sortir a sopar amb la meva parella i parlar amb ella de les meves coses

 

 

RESULTATS:

 

► Si el resultat és majoria AD, el teu perfil és de BAIX TO (necessites tranquil·litat, així que quan estàs estressat/da et descompenses, i necessites fer coses que et facin baixar la teva activació mental. L’estrès et fa entrar en un estat d’esgotament físic i mental)

► Si el resultat és majoria AC, ets una personalitat COMPENSADA (per una banda caus en un estat de negativisme quan pateixes estrès, però la teva conducta intenta recuperar l’estat de benestar mitjançant activitats que t’estimulin)

► Si el resultat és BD, la teva personalitat pateix FRUSTRACIONS (t’agrada controlar-ho tot, i quan això no pot ser, t’alteres intensament)

► Si el resultat és BC, tens una PERSONALITAT HIPERREVOLUCIONADA (davant l’estrès t’actives de tal manera que no pots parar, i possiblement això fa que necessitis tanta activitat per poder “cansar” aquests nervis!)


Entrades relacionades

Deixa un comentari

El teu comentari*

Nom*
Webpage

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies. CERRAR